PowerPoint – Kalvosulkeiset vai uusi ulottuvuus

PowerPoint on esitysgrafiikkaohjelma. Se on jo vanha ohjelma, johon on tullut jonkin verran uusia ominaisuuksia uudempien versioiden myötä. Voit helposti animoida, tuoda videota ja lisätä erilaisia ääniominaisuuksia esitykseesi. PowerPointilla pystyt helposti luomaan vaihtuvia tarjouksia vaikka näyteikkunaan sijoitettuun näyttöön. Useimmiten PowerPoint -esityksiä käytetään puhuja tukena.

 

Grafiikkaa esityksen elävöittämiseen

Hyvän esityksen vahvuus on se, että se elävöittää seminaaria ja helpottaa asioiden esille tuomista. Huono esitys on tekstin täyttämät kalvosulkeiset. Esityksen seuraajat eivät halua lukea esityksen aikana samoja lauseita mitä sanot, vaan he haluavat nähdä asioita konkreettisemmin. Voit herättää animaatioilla mielenkiintoa kuulijoissasi ja pystyt paremmin kuvaamaan selittämiäsi prosesseja. Hyvä esitys pitää sisällään vain pääkohdat joita puhuja täydentää kalvon sisältöä selittäen. Välttämättä kalvolle ei tarvitse tuoda lainkaan tekstiä vaan puheen tueksi voidaan sisällyttää animaatiota tai videota joka elävöittää esitystä.

Tauota

Muista ottaa kuulijasi vuorovaikutteisesti huomioon. Kysymyksiä? -tauko on siihen hyvä vaihtoehto. Suunnittele esityksesi väliin hengähdystauko, jonka aikana kuulijat voivat esittää tarkentavia kysymyksiä.

Hyvän PowerPoint -esityksen edellytykset:

– kiinnostava, selkeä ja tyylikäs, hyvä ulkoasu
– puhujan kertomusta täydentävä animaatio, video tai kuvasarja
– hyvä kontrasti (esitestattu projektorilla ja näytöllä)

Me DMGON:ssa teemme PowerPoint-esityksiä käden käänteessä.
Saat meiltä myös pikaisen opastuksen PowerPointin maailmaan.
Kysy lisää!

    Leave Your Comment Here